Android Cihazlarda Veri Kurtarma: En İyi 6 Programı Ele Aldık!
Android cihazlarda veri kurtarma konusunu sanırım herkes en az bir defa arama motorlarına sormuştur. (Önerdiğimiz arama motorunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: DuckDuckGo Nedir? DuckDuckGo Özellikleri! Sizce Güvenli Mi?) Fakat Android cihazlarda veri kurtarma konusuyla alakalı olarak net bir bilgi tam anlamıyla yok gibi. Bu yüzden bu içeriği hazırlamak ve en iyi 6 programı derlemek istedik.
Android telefonunuzdan veya tabletinizden önemli bir dosyanın silindiğini fark ettiğiniz o an; gerçekten üzücü veya sinir bozucu bir an. Bunu yaşayanlar ne demek istediğimin sanırım oldukça farkındalar. Çünkü o silinen dosya belki de tekrardan yaşayamayacağınız bir mutlu anınızdan kalan son parçaydı. Bu şekilde düşününce ürkütücü değil mi?
Konu ya da durum ne olursa olsun kalması istenen bir dosyanın silinmesi oldukça can sıkıcı. Android veya iOS cihazlardan verilerinizi kaybetmenizin en önemli nedenleri arasında yanlışlıkla silme, yedekleme yapmama, hafıza kartının arızalanması gibi bazı önemli nedenler var.
Android Veri Kurtarma Yazılımı Nasıl Çalışır?
Buradaki nokta, bir dosyayı silerken verilerinizin tamamen silinmemesi. Kulağa gari geliyor değil mi? Fakat çok da fazla garip bir şey değil.
Android telefonların veya tabletlerin çoğunda bir geri dönüşüm kutusu bulunmadığından, verilerinizi buradan geri almanızın pek mümkün görünmüyor değil mi? Veri kurtarma programları listemize geçmeden önce hemen bir hatırlatma yapmak isterim. Dosyayı hemen sildikten sonra veri kurtarma uygulamalarının kullanılmasını tavsiye ederim, böylece verileri kurtarma şansınız oldukça yüksek olur.
Verileri kurtarmayı düşünüyorsanız:
- Cihazı, kurtarma programının kurulu olduğu bir bilgisayara başarıyla bağlama.
- Dosya türünü seçme ve ardından tarama.
- İstenilen dosyaları seçme ve verileri kurtarma.
Aşağıda, Android cihazlarınızdan veri kurtarmak için kullanabileceğiniz bazı programlara yer verdik.
İlgili:
- Avalanche Nedir? AVAX Nereden Alınır? AVAX’ın Geleceği ve Kurucusu!
- Sıfır Bilgi İspatı Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
- Raca Coin Nedir? Raca Coin projeleri nelerdir?
Android Cihazlarda Veri Kurtarma:
1- Tenorshare UltData:
Tenorshare, bulabileceğiniz en iyi Android veri kurtarma yazılımlarından biri olarak kabul ediliyor. Sektördeki en yüksek başarı oranına sahip olduğunu iddia eden Tenorshare, Samsung, Oppo, Xiaomi, Huawei ve birçok cihaz dahil 6000’den fazla cihazla uyumlu.
Dosya türünden bağımsız olarak Tenorshare, önemli kişileri, galerideki değerli fotoğrafları, arama kayıtlarını ve dahili belleğinizdeki diğer dosyaları kurtarmanıza da yardımcı olabilir. Bunun için cihazınızı mutlaka rootlamanız gerektiğini unutmayın. Ek bilgi olarak root güvenli mi sorusu gelecektir. Root veya Jailbreak yapmayı pek tavsiye etmiyoruz.
Verilerinizi hem dahili bellekten hem de SD kartlardan kurtarabilirsiniz. Dosyayı kurtarmadan önce de önizlemeniz mümkün.
2- Dr.fone:
Dr.fone veri kurtarma programı, kişisel kullanım için veri kurtarma hizmetleri sunan dünyanın ilk markası olduğunu iddia ediyor. Sekiz yılı aşkın süredir sektöre liderlik ediyor ve 6000’den fazla Android cihazı destekliyor. Kırık Samsung akıllı telefonlarınızdan bile dosya kurtarmanız ya da ayılamanız mümkün.
Bu program ile müzik, metin mesajları, kişiler, videolar, fotoğraflar, belgeler ve WhatsApp mesajları dahil olmak üzere çok çeşitli dosya türlerini kurtarabilirsiniz. WhatsApp mesajları da dahil olmak üzere çok çeşitli dosya türünü kurtarmanız mümkün.
Dr.fone adlı programı kullanarak, birkaç basit tıklama ile verileri kurtarmak için kayıp dosyaları tarayabilir ve ardından önizleyebilirsiniz. Dahili depolama, bozuk cihaz ve SD kartlar olmak üzere üç çeşit kurtarma modu sunuyor.
3- iMyFone D-Back:
D-Back, silinmiş verilerinizi Android akıllı telefonlardan veya tabletlerden kurtarmanın kolay bir yolunu sunuyor. Verilerinizi bozuk telefonlardan bile geri alabilmeniz mümkün. Bu program, arama günlükleri, mesajlar, fotoğraflar, sesler, videolar, kişiler, belgeler ve WhatsApp verileri dahil olmak üzere birden çok Android akıllı telefonu ve dosya türünü destekliyor.
Program, dahili bellekten ve SD kartlardan veri kurtarma seçeneklerine de sahip. Dosyaları almadan önce önizleyebilir ve filtreleyebilirsiniz. Cihazınızın köklü olup olmadığı önemli değil. Bu program verilerinizi geri getirmek için çalışan nadir uygulamalardan birisi.
4- EaseUS:
Kullanımı kolay olan EaseUS, kişiler, metin mesajları, videolar, fotoğraflar, belgeler ve ses gibi silinmiş dosyalarınızı verimli bir şekilde kurtarabilir. Samsung, LG, HTC, Sony, OnePlus, Asus ve diğerleri dahil 6000’den fazla Android cihazı destekliyor.
Sadece cihazınızı bağlamanız, kayıp dosyaları taramanız ve istediğiniz dosyaları dakikalar içinde kurtarmanız mümkün.
Kurtarma dosyalarının kalitesini önceden kontrol etmek için, kurtarılabilir verileri önizleyebilir ve istenenleri filtreleyebilirsiniz. Ayrıca, yazılım kurtarma sonucu bildirimlerini cihazın bildirim merkezine gönderdiği için değişiklikleri gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz.
5- PhoneRescue:
PhoneRescue, muhtemelen silinen verileri kurtarabilen ve doğrudan akıllı telefonunuza geri yükleyebilen tek program diyebilirim. Cihazınızı rootlasanız da rootlamasanız da silinen verileri bulup kurtarabilir.
Program, WhatsApp verileri ve ekler dahil olmak üzere telefonunuzdan farklı veri türlerini geri yükleyebilir. Her akıllı telefon ve tablet için özelleştirilmiş teknolojilerden yararlanan PhoneRescue, dosyaları etkileyici bir hızda kurtarıyor.
Bunun dışında bu program, cihazınızı desen, şifre veya parmak izi ile kilitlendiğinde veri kaybetmeden de inceleyebilir veya tarayabilir.
6- FonePaw:
FonePaw’ı kullanarak, silinen medyanızı ve metinlerinizi Android cihazınızdan kolayca kurtarabilirsiniz. Bu aracın tarama hızı, arama günlükleri, mesajlar, fotoğraflar, videolar, belgeler ve WhatsApp medyası dahil verilerinizin gizliliğini korurken nispeten daha hızlı.
Excel, Word, PPT, HTML, PDF, RAR, ZIP ve daha fazlası gibi çok çeşitli dosya formatlarını da destekliyor.
6000’den fazla Android cihazı destekleyen FonePaw, bunlara ek olarak, yedekleme ve geri yükleme ile birlikte bozuk Android telefonlardan veri çıkarma gibi özellikler de sağlıyor. Not: Bu programların ücretli programlar olduğunu unutmayın. Ayrıca cihazınızla da çalışıp çalışmasını mümkün mertebe canlı destek sunan web sitelerinden öğrenin. Eğer canlı destek sunmuyorlarsa mutlaka mail ile detaylı bilgi alın.
Abibeni telefon numda bazı video larım silindi birçok uygulama denedim ama hiç bir isiyaramadi ultdata uygulamasını play storeden indirim video larımın resimlerini gürdüm ama video larımı taramıyor lütfen bunun için napmam gerekiyor bu ultdata ugulaması gogleden telefonuma indirilmiyor odiye napmam gerekiyor lütfe bana güzel bi uygulama süyleyi telefona inen bi uygulama Allah rızası için yardım edin
Ultdata telefonumuzun root olması gerekir mi lütfen cevap verin