in

Gmail ve ProtonMail Alternatifleri! Mail Alternatiflerine Değindik!

gmail ve protonmail alternatifleri - protonmail alternatifleri - gmail alternatifleri - güvenli mail platformları - hushmail - tutanotamail
gmail ve protonmail alternatifleri - protonmail alternatifleri - gmail alternatifleri - güvenli mail platformları - hushmail - tutanotamail

Gmail ve ProtonMail Alternatifleri! Mail Alternatiflerine Değindik!

Bu içeriğimizde Gmail ve ProtonMail alternatifleri konusunu ele alacağız. Başlığımızın neden Gmail alternatifleri değil de Gmail ve ProtonMail alternatifleri olduğuna dair bir fikriniz var mı? Geçtiğimiz günlerde ProtonMail bir kullanıcısının teknik bilgilerini emniyet güçleriyle paylaştı. Bir kesim kullanıcının suçu neydi diye sordu. Basına yansıyan tarafıyla kullanıcı çevreci bir isim. Bu nedenle ProtonMail alternatifleri ve Gmail alternatifleri diye ayırmak yerine direkt Gmail ve ProtonMail alternatifleri diye bir içerik hazırlamak istedik. Bu noktada ProtonMail ve Proton’a ait ürünlerin (Örneğin VPN) kullanılmasını sakıncalı olarak görüyor olmamız şüphesiz ki bir gerçek.

Aşağıdaki alternatiflerin de bu tür risklerle karşı karşıya bırakabileceğini artık göz önünde bulundurmak son derece önemli.

Alternatif Mail Platformları:

  • CounterMail: CounterMail, maksimum güvenlik ve gizlilik için oluşturulan mail servislerinden bir tanesi. Kullanımı oldukça basit. Arayüzü de neredeyse hiç mail atmayı bilmeyen birisine bile oldukça kullanışlı gelecektir.

    Mail adresinize istediğiniz zaman dilediğiniz ülkeden erişebilirsiniz. Web sitelerinde hesabınızın her zaman anonim olacağından ve şifrelendiğinden emin olabileceğinizi belirten bir içerikleri mevcut.

    CounterMail’in şifrelemesi otomatik olarak yani varsayılan bir şekilde geliyor. 4096 bit şifreleme anahtarıyla OpenPGP gibi güçlü bir şifreleme protokolü kullanıyor. CounterMail’i tam olarak kullanmadan önce 1 haftalık deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Sonrası ücretli. Deneme sürümü için 100 MB’a kadar kullanıma izin veriyor.
  • HushMail: HushMail, güvenli mail gönderip alabilmek için alternatiflerden bir tanesi. Kurumsal kullanıcılar bu maili bireysel kullanıcılardan daha çok kullanıyor. Çünkü müşteri – şirket iletişiminde oldukça verim aldıklarını söylüyorlar. Kullanımı ve arayüzü oldukça iyi ve basit olan HushMail, neredeyse her büyüklükteki ekip için oldukça verimli bir şekilde kullanılan e-posta hizmetlerinden. Mobilde de aktif bir şekilde kullanılabilen bu alternatif mail, ayrıca kendi alan adınızı kullanmanıza da izin veriyor. Outlook veya Apple Mail kullanarak da hesabınıza erişebilmeniz mümkün.

İlgili:

  • Mailfence: Uçtan uca şifreleme sunan nadir mail platformlarından birisi olan Mailfence, OpenPGP ortak anahtar şifrelemesini içeren bir e-posta adresi ve arayüz içeriyor. IMAP, SMTP kullanarak Mailfence’e erişebilirsiniz.

    Bulut depolama için Mailfence hesabı 500 MB alan sunuyor. Fakat ekstra özelliklerden faydalanmak için ücretli seçenekleri gözden geçirebilirsiniz. Diğer alternatiflerden en büyük farkı açık kaynaklı bir yapıya sahip olmaması. Yani diğer platformlar gibi tam anlamıyla incelenemez ya da kontrol edilemez. Bu yüzden güvenilirlik konusu oldukça ince bir çizgide.
  • TutanotaMail: Bu mail platformu ProtonMail’in en büyük rakibi. Tasarım, arayüz, kullanım kolaylığı ve güvenlik açısından oldukça iyi bir yere sahip. Özel şifreleme anahtarına kimse erişemez. Tüm Tutanota mailleri, gönderen kişiden alıcıya cihaz üzerinde hızlı bir şekilde şifrelenebiliyor.

    AES VE RSA kullanan Tutanota, sunucularını Almanya’da tutuyor. Bu da kararlar ve yönergelerinin Almanya yasalarına tabi tutulduğunu gösteriyor.

    TutanotaMail kullanacaksanız farklı alan adları ile mailler alabilirsiniz. en az 4 çeşit alan adının kullanıldığı bu mail platformunda tabii ki en güvenilir görüneni @tutanotamail.com olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu ürünü kullanmak istiyorsanız iOS veya Android işletim sistemine sahip cihazlarınıza da indirebilirsiniz.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

İçeriği Oyla

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dns sunucuları - ücretsiz en iyi dns sunucuları - iyi ve ücretsiz dns sunucuları - dns ıp adresleri

En İyi ve Ücretsiz DNS Sunucularının Güncellenmiş Listesi!

güvenlik ipucu - siber güvenlik ipucu - lorentlabs ipuçları - internet güvenliği

Güvenlik İpucu: Dosya İndirirken Kaçınılması Gereken 4 Hata!