in

Twitter Alternatifleri! Twitter’a Benzer Web Sitelerini Derledik!

Twitter alternatifleri - Twitter alternatifi web siteleri - Twitter benzeri uygulamalar - Mastodon
Twitter alternatifleri - Twitter alternatifi web siteleri - Twitter benzeri uygulamalar - Mastodon

Twitter Alternatifleri! Twitter’a Benzer Web Sitelerini Derledik!

İçeriğimizin ana temel konusu olan Twitter alternatifleri başlığında Twitter’a rakip olabilmesi mümkün web sitelerini derledik. Tabii ki bu uygulamaların hepsi birer rakip olsa da Twitter’ın yerine geçmesi pek mümkün değil. Fakat Twitter alternatifi dediğimiz zaman aklımıza bu web siteleri geliyor.

Twitter’a benzeyen siteler dediğimiz zaman sizin de aklınıza ilk olarak Mastodon gelmiyor mu? Türkiye’de her ne kadar kullanıcı sayısı az olsa da diğer platformlara göre kullanım oranı yine en yüksek uygulamalardan bir tanesi. Twitter’dan en büyük farklı ise merkeziyet konusu. Bu içeriğimizde bütün önerilerimizin detaylarına değineceğiz!

Twitter alternatifleri:

  • Mastodon: Kişiselleştirilebilen ve özelleştirilebilen bir mikro blog sitesi olan Mastodon, kendi sosyal ağınızı oluşturmanıza ve yönetmenize izin veriyor. Birçok yönden Twitter’dan daha iyi olduğunu da söylemek aslında mümkün. Fakat Twitter’a alışan büyük bir kitle ne yazık ki Mastodon gibi bir platforma geçiş konusunda zorluk yaşıyor. Bu aynı DuckDuckGo’nun mahremiyet açısından daha iyiyken Google’ı bırakamamaya benziyor. Geçtiğimiz yıllarda Twitter’a karşı Hindistan’da yaşanan kitlesel eylemlerden sonra birçok kullanıcı Twitter’ı bırakıp Mastodon’a geçmişti. Mastodon’un da diğer platformlar gibi iOS ve Android uygulaması var.

İlgili:

  • Amino: İsmi birçok kişiye dalga geçilebilecek bir uygulama gibi gelse de kullanıcıların belirlil konular çerçevesinde merkezleşmiş topluluklar oluşturmasına ve yönetmesine izin veriyor. Bu açıdan biraz da Mastodon’a benziyor. Bu platformdaki anonimliğe önem Twitter’a göre daha fazla görünüyor. Farklı topluluklara katılabilir ve bu katıldığınız topluluklarda farklı isimler kullanabilirsiniz. Yine Twitter gibi, anketler, testler, içerikler paylaşabilmeniz mümkün.
  • Plurk: Twitter’a en çok benzediğini düşündüğümüz Plurk, kendisini Tuhaf İnsanlar İçin Sosyal Ağ ihtiyacını karşılayan bir platform olarak tanımlıyor. Eğer Asya kültürüne meraklıysanız yönetimden dolayı sık sık Asya kültürüne yönelik içeriklerle karşılaşmanız mümkün. Geçmişteki paylaşımlarınızı da hızlıca görmenizi sağlayan ilginç ve güzel özellikleri var.
  • Minds: Yine iOS ve Android için geliştirilen Minds, özgürlük, şeffaflık ve mahremiyet için bu yola çıktıklarını dile getirdi bazı paylaşımlara sahip. Bu platformda da videolarınızı, blog içeriklerinizi ve fotoğraflarınızı hızlıca paylaşabilirsiniz. Arayüz bakımından da kullanışlı olan Minds’de, şifreli sohbet, grup görüşmesi ve blog gibi ekstra özellikler var. Bazı imkanları dahilinde Twitter’dan daha çok Twitch’e benzettiğimizi de söylememiz gerekiyor.

İlgili: Teknoloji Şirketlerinin Topladığı Verileri Nasıl Göreceğinize Değindik!

  • Aether: Ortak ilgi alanına sahip kişileri arıyor ve nerede bulacağınızı bilmiyorsanız Aether yardımınıza yetişebilir. Bireysel topluluklarda grubun tüm üyeleri tarafından görülen moderatörler bulunuyor. Kullanıcıların sadece bir hesaba bağlı kalmadığını hızlıca vurgulamak isterim. Birden fazla anonim hesap açabiliyorsunuz. Bu hesaplarla herhangi bir toplulukta paylaşım yapabilmeniz mümkün. Tabii ki bu paylaşımlar anonim. Aether’in diğer platformlardan farkı yazdığınız şeyler her zaman orada kalmıyor. Yönetim belli bir süre sonra siliyor. Fakat birisinin o gönderiyi ekran görüntüsü alması mümkün. Bu yüzden tamamen silinmesi pek mümkün değil. Aether’in diğer platformlardan en önemli farkı ise herhangi bir mobil uygulamaya sahip değil. Tamamen masaüstü cihazlarda kullanılıyor. Windows, Mac veya Linux gibi platformlarda kullanmanız mümkün.

Bu uygulamaların yanında Ello, Reddit, Peeks, Tumblr gibi birçok alternatifi inceleyebilirsiniz. Fakat incelemelerinizi yaparken gizlilik sözleşmelerine mutlaka göz atın. Bu derlememizdeki içeriklerin hiçbirinin tamamen öneri içermediğini ve tamamen bilgi/haber amaçlı olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Lorentlabs üzerinden farklı içeriklerimize hızlıca erişebilirsiniz.

5/5 - (2 Oy)

1 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

facebook - facebook IP adresi - Facebook'un IP adresi nedir - Facebook'un IP'si hangisi - IP bulma

Facebook’un IP Adresi Nedir? Yerel Ağınızda Facebook’u Engelleyin!

EOS

EOS Coin Nedir? EOS Projesinin Özellikleri Nelerdir?