in

Sosyal Medya Hesabınızı Hackerlardan Nasıl Korursunuz?

hackers

Sosyal Medya Hesabınızı Hackerlardan Nasıl Korursunuz?

Sosyal medya hesaplarının çalınması ve çeşitli yollarla ele geçirilen kişisel verilerin kötüye kullanımı, gün geçtikçe artış kaydediyor. Bunları tamamen durdurmak mümkün olmasa bile yeterli güvenlik önlemleri alındığında, söz konusu saldırılara karşı verilerinizi koruyabilmeniz mümkün.

Hackerlar hesaplarınızı çaldıktan sonra ne yapar?

Siber saldırganlar, yaygın olarak; kimlik dolandırıcılığı yapmak ve en yüksek fiyatı sunanlara satmak için sosyal medya hesaplarınızı ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmek isterler. Bununla birlikte, yapılan araştırmalara göre; bilgisayar korsanları, ele geçirilen standart bir Facebook hesabını 45 dolara; bir Instagram hesabını ise 40 dolar civarında Dark web üzerinden satışa çıkarıyorlar.

Sosyal Medya Hesabınızı Hackerlardan Nasıl Korursunuz?

Ele geçirilen sosyal medya hesapları, Dark web üzerinden yoğun talep görüyor. Ancak hackerların hesaplarınızı ele geçirmesini istemiyorsanız, bazı önlemler almanız iyi olur. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

Tanımadığınız kişilerden gelen bağlantılara tıklamayın

E-posta adresinize veya herhangi bir sosyal medya hesabınıza, tanımadığınız kişiler tarafından gelen bağlantılara kesinlikle tıklamayın. Ayrıca tanıdığınız biri gönderse bile bu kişinin gerçekten tanıdığınız kişi olup olmadığını teyit etmek için bir telefon görüşmesi veya görüntülü arama gerçekleştirin.

Kişisel bilgilerinizi kimseye vermeyin

Tanımadığınız kişilerle özel bilgilerinizi paylaşmayın. Bu durum çevrimiçi flört dolandırıcılığında yaygındır. Duygusal davranarak sadece online ortamdan tanıştığınız, hiç yüz yüze gelmediğiniz birine kişisel bilgilerinizi vermekten kaçının.

Üçüncü taraf uygulamalardan kaçının

Üçüncü taraf uygulamaları indirmeyin. Verilerinizin üçüncü taraf uygulamalarda yer alması sizin için bir güvenlik tehdidi oluşturabilir. Uygulamalarınızı sadece Apple Store, Google Play ve Microsoft Store gibi bilinen mağazalardan indiriniz.

Farklı şifreler belirleyin ve Parola Yöneticisi kullanın

Oturum açtığınız her uygulama için farklı şifreler oluşturun. Farklı hesaplarınızda aynı parolayı kullanmak son derece risklidir. Aksi takdirde hackerlar, tek şifreyle bütün hesaplarınıza kolayca ulaşabilirler. Parola yöneticisi, güçlü ve benzersiz şifreler oluşturmanıza ve her oturum açtığınızda şifrenizi güvenli bir şekilde girmenize olanak tanır.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulamasını kullanın

Siber saldırganların, bir oturum açma bilginize erişmesi ihtimaline karşı alabileceğiniz en güçlü güvenlik önlemlerinden biri de çok faktörlü kimlik doğrulaması kullanmaktır. Çok faktörlü kimlik doğrulaması, hesaplarınızı birden çok güvenlik yöntemiyle korumanızı sağlar. Parmak izi ve şifre gibi aynı anda birden çok koruma yöntemiyle hesap güvenliğinizi yükseltebilirsiniz. Bununla birlikte, en iyi kimlik doğrulama uygulamalarına buradan erişebilirsiniz.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

antivirus 2

Antivirüs Programı Oyun Performansını Etkiler Mi?

yenilenmis telefon nedir

Yenilenmiş Telefon Nedir? Güvenilir Mi?