in

CTSI Coin Nedir? Cartesi Hakkında Detaylar!

Cartesi

CTSI Coin Nedir? Cartesi Hakkında Detaylar!

Bu içeriğimizde: CTSI coin nereden alınır? Cartesi projesinin özellikleri nelerdir? sorularının cevaplarına ve bu projeyle ilgili diğer detaylara yer verdik.

CTSI coin nedir?

Cartesi, blokzincirlerindeki ölçeklenme sorunlarını çözmek ve yeni merkeziyet uygulamaların geliştirilmesini sağlamak için çalışan blockchain destekli bir protokoldür. CTSI ise bu projenin kripto para birimidir.

Projenin özellikleri nelerdir?

  • Bu proje, merkeziyetsiz uygulamaların ölçeklenebilmesi için mevcut blokzincirlerinden 10.000 kat daha fazla hesaplama gücü sunmaktadır.
  • Cartesi projesi, geliştiricilerin ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) geliştirmesine imkân tanımak adına; yazılım geliştiricilerinin önceden aşina oldukları Python isimli kodlama diliyle akıllı kontratlar yazmalarını sağlar.
  • Bu proje, açık kodlu bir sistem olan Linux işletim sistemini kullanmaktadır. Bu işletim sistemiyle merkeziyetsiz, şeffaf ve güvenilir bir yazılım hizmeti sağlar.
  • Cartesi projesi, Proof of Stake (PoS) mutabakat algoritmasını kullanmaktadır. Bununla birlikte Kullanıcılar, düğüm (node) çalıştırarak Cartesi ağına verdikleri destek karşılığında CTSI token ödülü kazanabilirler.

Cartesi Sanal Makinesi

Projenin kendine ait bir sanal makinesi (Virtual Machine, VM) vardır. Cartesi Sanal Makinesi, Ethereum Sanal Makinesi ve BNB Chain üzerinde geliştirilen bütün akıllı sözleşmelerle uyumluluk gösterir. Bu uyumluluk için Cartesi, Rollup çözümünü kullanmaktadır. Proje, Linux işletim sistemiyle geliştirilen projelerin blockchain ağına entegre edilmesini sağlar. Ayrıca bu sayede yeni girişimcilerin blockchain teknolojisine dahil olmasını sağlar.

Yan zincirler ve Cartesi

Bu proje, rollup gibi yaygın olarak bilinen layer-2 ölçeklenme çözümlerini bir araya toplar. Ancak Cartesi, bunun yanı sıra Ethereum gibi çeşitli blokzincirlerinde sorunsuz bir şekilde çalışma özelliğine de sahiptir. Ayrıca hibrit bir modele sahip olan Cartesi, merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştiricilerine kolaylık olması adına zincir üstü ve zincir dışı destek sağlar. Öte yandan Cartesi’ye ait Noether isimli bir yan zincir mevcuttur. Bu yan zincir, kısa zamanlı verilerin optimize edilmesini sağlar ve merkeziyetsiz uygulamaların düşük ücretli veri kullanımına destek verir.

CTSI token

Cartesi, CTSI tokenı “ağın yakıtı” olarak tanımlar. Bunun nedeni ise ağ üzerinden gerçekleşen tüm işlemlerin CTSI token ile gerçekleşiyor olmasıdır. Girişimciler, yeni uygulamalar geliştirirken bu tokenı kullanırlar. Bununlar birlikte yatırımcılar, CTSI tokenı stake ederek ek kazanç sağlama imkânına sahiplerdir. Ayrıca bu tokenları blokzincirleri arasında oldukça düşük bir ücret karşılığında takas edebilir veya likidite havuzuna yatırabilirler. Ethereum tabanlı olan CTSI, neredeyse bütün kripto para cüzdanları tarafından desteklenmektedir. Ayrıca CTSI, BNB Chain ağı üzerinde de işlem görebilmektedir.

Cartesi geleceği

Bu proje, merkeziyetsiz uygulamaların ilk defa bir işletim sistemi üzerinde geliştirilerek blokzincire entegre edilmesini sağlamıştır. Bir yandan güvenli, ölçeklenebilir ve merkeziyetsiz uygulamaların geliştirilmesini desteklerken öte yandan yeni şirketlerin blockchain teknolojisiyle tanışmasını sağlaması bakımından önemli bir projedir. Ayrıca node çalıştıran kullanıcılara teşvik ödülleri vermesi ve stake imkânı tanıması gibi çeşitli avantajlara sahiptir. Cartesi projesinin sağladığı avantajlardan ötürü CTSI tokenın gelecekte daha fazla değer kazanması öngörülmektedir.

CTSI nereden satın alınır?

CTSI tokenın satın alınabileceği bazı kripto para platformları şunlardır: Binance, KuCoin, Gate.io ve Huobi Global.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para ve kripto para borsalarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

disney

Disney Plus’a Nasıl Üye Olunur? Üyelik Ücreti Ne kadar?

System Hacked

Siber Saldırıya Uğradıktan Sonra Ne Yapmalısınız?