in

Windows 11 Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Windows11 1

Windows 11 Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bu içeriğimizde: Cihazınızı Windows 11’e yükseltmenin bazı avantajlarına ve dezavantajlarına yer verdik.

Windows 11 Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Dezavantajları:

Windows 11’de varsayılan uygulamaları değiştirmek daha zor

Varsayılan uygulamaları değiştirmek; Windows 10’da olduğundan daha zordur çünkü Windows 10’da her dosya türü için varsayılan bir uygulama seçmeniz gerekmez. Ancak Windows 11’de bu gereklidir. Ayrıca videolar gibi çeşitli kategorilerde var olan biçimlerin çok fazla olması dolayısıyla bir sorun teşkil eder. Bununla birlikte varsayılan uygulamaların nasıl değiştirileceğini buradan öğrenebilirsiniz.

Windows 11 ile hâlâ üçüncü taraf antivirüsüne ihtiyaç var

Güvenlik iyileştirmeleri açısından Windows 11, Windows 10’dan daha gelişmiştir. Ancak hâlâ üçüncü taraf bir virüs koruma hizmetine ihtiyaç vardır.

Eylem Merkezi artık yok

Windows 10’da yer alan ve memnun kalınan hizmetlerden biri olan Eylem Merkezi; Windows 11’de yer almıyor. Eylem merkezi yer almadığı için, pil simgesine tıkladığınızda yalnızca pil bilgilerine ulaşmazsınız, Wi-Fi simgesine tıkladığınızda da direkt Wi-Fi ayarları ve kullanılabilir ağları göstermez. Kullanıcı deneyimlerine göre Windows 11, bu bakımdan Windows 10’u aratıyor.

Avantajlar:

Yeni uygulamalar

Windows 11’de hem geliştirilen hem de yeni uygulamalar yer alır. Yeni bir media player uygulaması sayesinde video izlemek ve müzik dinlemek artık daha keyifli bir deneyime dönüşür. Bununla birlikte Windows 11 Clock uygulaması “Focus Sessions” özelliği sayesinde iş projelerinize daha kolay odaklanabilmenizi sağlar. Ayrıca fotoğraflar uygulaması, yeni özellikleri ve gelişmiş video düzenleme hizmetiyle dikkat çeken uygulamalardan biri olmuştur. Öte yandan paint, hesap makinesi ve not defteri gibi çeşitli uygulamalar da güncellendi.

Kötü niyetli yazılımlara karşı iki kat dayanıklı

Windows 11, günümüzde en çok karşılaşılan bir siber saldırı türü olan kötü niyetli yazılımlara karşı eskisine oranla daha fazla güvenlik sunar. Güvenilir Platform Modülü sayesinde artırılmış bir güvenlik hizmeti sunan Windows 11, kötü niyetli kişilerin yapmak istedikleri saldırılara karşı iki kat daha güçlüdür.

Daha iyi bir ekran görüntüsü aracı

Ekran görüntüleri almak, Windows 11 sayesinde daha kolay ve seçenekleri genişletilmiştir. Bununla birlikte ekran alıntısı aracı; serbest alanları, program pencerelerini öte yandan da masaüstünün tamamını tercih etmenize imkân verir. Daha sona ise işaretleme ve kırpma işlemleri için bir düzenleyici açılabilir.

Bilgisayarınızda Android uygulamaları çalıştırın

Android kullanıcıları, artık uygulamalarını Windows 11 bilgisayarlarında kullanabilecekler. Ancak söz konusu uygulamaları Google Play ile değil; sadece Amazon Appstore aracılığıyla indirilebilirsiniz.

Oyun performansı ve HDR iyileştirmeleri

Windows 11 yükseltmesiyle birlikte HDR ve oyun performansında önemli iyileştirmeler olmuştur. Yeni bir otomatik HDR özelliği ve oyunların normal süreden çok daha hızlı bir şekilde yüklenmesi gibi önemli geliştirmeler mevcuttur.

İlgili:

5/5 - (3 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Google Chrome 1

Google Chrome Nasıl Hızlandırılır?

vpn andrroid

En İyi Android VPN’leri!