in

Polygon (Matic) Nedir? Polygon Hakkında Detaylar!

Polygon

Polygon (Matic) Nedir? Polygon Hakkında Detaylar!

Bu içeriğimizde, gelecek vadeden kripto para projeleri arasında yer alan Polygon (Matic) hakkında bilinmesi gereken detaylara yer verdik.

Polygon (Matic) nedir?

Polygon (Matic), Ethereum altyapı gelişimi ve ikinci katman ölçeklenme sorunlarının çözülmesi amacıyla geliştirilmiş bir projedir. Matic ise bu projenin kripto para birimidir.

Projenin özellikleri nelerdir?

  • Matic, başta Ethereum olmak üzere blockchain projelerinin daha fazla işlemi daha kısa sürede gerçekleştirebilmeleri için çalışmaktadır. Ayrıca düşük işlem ücretleri ve hız gibi unsurlarda sağladığı avantajlar, Polygon projesinin en büyük artılarındandır.
  • Polygon, Ethereum altyapısına sahip olduğu için kendi ağlarını kullanan diğer projelere oranla daha güvenlidir.
  • Proje geliştiriciler için hızlı ve kuvvetli bir altyapı sunar.
  • Web 3.0 tabanlı ve NFT içerikli projelere yatırımlar yaparak çok yönlü girişimci/geliştirici yapısını korumaktadır.
  • Polygon, blok zincirler arasındaki ileti kayıtlarının tutulması, diğer blok zincirlerle iletişim kurulması ve projelere özel çözümler üretilmesi gibi konularda aktif rol oynamaktadır.

Polygon zkEVM

Polygon (Matic), Ethereum ekosisteminin tanınmış isimleri; Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun tarafından geliştirilmiştir. Projenin yerel kripto para birimi MATIC, piyasaya sürüldükten bu yana ciddi değer kazanımı gösterdi. Ayrıca ekip, yeni geliştirdikleri projelerle de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Polygon CEO’su, dün sosyal medya aracılığıyla ağın geleceği için oldukça önemli bir yeniliğin duyurusunu yaptı. Öncelikle Ethereum ağının ölçeklenebilirlik sorununa vurgu yapan geliştirici, bu sorun için büyük bir adım attıklarını duyurdu. Buna göre Polygon zkEVM adıyla ilk EVM eşdeğeri ZK Layer 2’nin geliştirilme aşamasında olduğunu açıkladı. Bununla birlikte, Ethereum akıllı sözleşmeleri ve diğer araçlar; Polygon zkEVM üzerinde de çalışacaktır. Polygon CEO’su, bu projeyle ZK teknolojisinde bir çığır açmayı hedeflediklerini belirtti. Öte yandan, bu projenin en büyük amaçlarından biri; Ethereum ağ maliyetlerini %90 oranında azaltmaktır. Bu ölçeklendirme çözümü sayesinde hem işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesi hem de işlem ücretlerinin düşmesi sağlanacak.

MATIC gelecekte ne vadediyor?

Ait olduğu ekosistem ve sunduğu avantajlar ile sürdürülebilir projeler sunan Polygon, gün geçtikçe yatırımcıların ve geliştiricilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra piyasadaki sert düşüşlerde bile çok değer kaybetmeyen Matic, gelecek vadeden kripto para birimleri arasında yer alıyor.

MATIC nereden alınır?

Satın alınabileceği bazı kripto para platformları şunlardır: Bybit, Binance, OKX, Coinbase, Huobi, FTX ve Paribu.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5/5 - (3 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

App Store Uygulama İndirme Sorunu Nasıl Çözülür?

App Store Uygulama İndirme Sorunu Nasıl Çözülür?

gizliliğiniz için en iyi tarayıcı - en güvenli tarayıcı - film izleme tarayıcısı - muhabbit.com - webtekno.com

Gizlilik İçin En İyi Tarayıcılar ile Sık Kullanılan Tarayıcılar!