in

Apple Watch’ınızla Sağlıklı Olmanın 6 Yolu!

Apple Watch

Apple Watch’ınızla Sağlıklı Olmanın 6 Yolu!

Apple Watch’ınızla kalp atış hızınızı takip edip EKG çekerek sağlığınız hakkında ön bilgi alabilir, antrenman takibiyle de zinde kalmayı kolaylaştırabilirsiniz. Bunun yanı sıra pek çok özellikten faydalanabilirsiniz. Bu içeriğimizde, Apple Watch ile daha sağlıklı olmanın yollarına değindik.

Apple Watch’ınızla Sağlıklı Olmanın 6 Yolu:

Bütün Apple Watch modellerinde, sağlık profiliniz için kalp atış hızı ve sağlık uygulaması mevcuttur. Ancak bunun yanı sıra sahip olduğunuz modele göre EKG çekebilir, bir düşüş esnasında acil servislere sinyal gönderebilir ya da kan oksijen seviyesini ölçmek gibi çeşitli hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

1) Sağlık Bilgilerinizi Görüntüleyin

Öncelikle iPhone telefonunuzda yer alan sağlık uygulamasına sağlık bilgilerinizi kaydedebilir ve dilediğinizde bunları görüntüleyebilirsiniz. Bunun için Sağlık uygulamasını açın ve sağ üst köşede yer alan profil resmine dokunun. Cinsiyetinizi, kan grubunuzu ve diğer bilgileri kaydetmek için Sağlık Ayrıntıları seçeneğine gidin. Ayrıca tıbbi geçmişiniz ve ilaçlarınız hakkında bilgiler girmek için de Tıbbi Kimlik seçeneğine dokunabilirsiniz. Daha sonra bu bilgileri, saatinizde Ayarlar > Sağlık adımlarını izleyerek görüntüleyebilirsiniz.

2) Antrenmanlarınızı Takip Edin

Yaptığınız antrenmanları akıllı saatinize kaydetmek isterseniz, Antrenman uygulamasını açın ve antrenman türleri arasında ekranı aşağı doğru kaydırın. Pilates, yoga, dans, fitness ve dövüş sanatları gibi seçeneklerin yanı sıra daha fazla antrenman türü için ekranın alt kısmında yer alan Egzersiz Ekle seçeneğine dokunun ve istediğiniz antrenmanı seçin. Bununla birlikte, bir hedefiniz için gereken kalori miktarını, ulaşılan mesafeyi ya da süreyi belirlemek adına üç nokta simgesine dokunun. Daha sonra izlemeyi başlatmak için Aç seçeneğine veya antrenmanın kendisine dokunun. Böylece kalori ve harcanan süre gibi çeşitli verileri görebilirsiniz. Ayrıca oturumu sonlandırmak istediğinizde ekranı sağa kaydırın ve Bitir seçeneğine dokunun.

3) Kalp Atış Hızınızı İzleyin

Saatinizdeki nabız uygulaması sayesinde kalp atış hızınızı istediğiniz zaman takip edebilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptığınız zaman mevcut kalp atış hızınızı ölçmeye başlayacaktır. Ayrıca sol üst köşede yer alan oka dokunduğunuzda mevcut hızınız, dinlenme hızınız ve ortalama hızınızı aktivitelerinize göre belirli oranlarla gösterir.

4) Bir EKG çekin

Watch Series 4 veya bir sonraki sürümü kullanıyorsanız, kalp ritminizi kontrol edebileceğiniz bir EKG çekebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir düzensizlik tespit edilirse, bununla ilgili bir uyarı alırsınız. Ancak düzensizliğin yanı sıra göğüs ağrısı gibi eşlik eden rahatsızlıklarınız varsa, acil servislere ulaşın.

iPhone telefonunuzda Sağlık uygulamasına girin ve Gözat > Kalp Elektrokardiyogram (EKG) adımlarını izleyin. Apple Watch’ınızda EKG çekmek için ise EKG uygulamasını açın ve yönlendirmeleri takip edin.

5) Düşüş Tespiti

Apple Watch Series 4 ve üstü, Düşme Algılama isimli gelişmiş bir güvenlik özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde, bilincinizi kaybetmenize ya da hareket edememenize sebep olacak sert bir düşüş yaşarsanız, akıllı saatiniz otomatik olarak acil servisleri arayabilir. Bununla birlikte, söz konusu özelliği iPhone telefonunuz üzerinden ayarlamak için Apple Watch uygulamasını açın ve Saatim ögesine dokunun. Ekranı aşağı kaydırın ve Acil seçeneğine dokunun. Daha sonra Düşme Algılama özelliğini aktif hâle getirin. Ayrıca bu özelliği her zaman veya yalnızca antrenmanlar sırasında açık tutmayı seçebilirsiniz. Düştüğünüz zaman saat bunu algılar ve ekranda bir uyarı belirir. Uyarıya cevap vermezseniz, bir alarm çalacaktır ve saatiniz otomatik bir şekilde acil servislere haber verecektir.

6) Ellerinizi 20 Saniye Yıkayın

Özellikle Covid-19 salgınından sonra uzmanlar, virüsün yayılmasını engellemek için ellerinizi en az 20 saniye boyunca yıkamanızı öneriyor. Bununla birlikte Apple, watchOS 7 sürümüne ellerinizi yıkarken suyun altında ne kadar süre geçtiğini algılayan bir özellik ekledi. Ayrıca el yıkama zamanlayıcısını etkinleştirmek için Ayarlar > El yıkama adımlarını izleyin ve El Yıkama Zamanlayıcısı ögesine dokunarak özelliği aktif hâle getirin. Ellerinizi 20 saniye boyunca yıkarsanız bir tebrik bildirimi alırsınız.

İlgili:

5/5 - (4 Oy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Twitter

Twitter’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Etkinleştirilir?

mozila uyardı - facebook, houseparty - wechat - gizlilik uyarısı - çevrimiçi anonimlik

Gizlilik Eklentileri: Tarayıcı Güvenliği Eklentilerini Derledik!