NordVPN İncelemesi!
2022’nin en iyi Sanal Özel Ağ (VPN) hizmetleri arasında yer alan NordVPN’nin incelemesine yer verdik. Bu içeriğimizden detaylı NordVPN incelemesi konusuna erişebilirsiniz. Eğer bir vpn arıyorsanız ve Nordvpn kullanmak istiyorsanız Nordvpn incelemesi içeriğimizi okumayı unutmayın.
NordVPN İncelemesi!
En güncel VPN teknolojisinin özelliklerini barından, en hızlı ve güvenli VPN’ler arasında yer alan NordVPN; ücretli ve ücretsiz katmalarıyla kullanıcılara pek çok hizmet sunmaktadır. Bununla birlikte, NordVPN eş zamanlı 6 VPN bağlantısına izin verir. Böylece bu hizmete abone olan her kullanıcı, bir hesapla 6 farklı cihazda bu VPN hizmetinin özelliklerinden faydalanabilmektedir.
Çoklu atlama ve bölünmüş tünelleme
Nord VPN, çoklu atlama ve bölünmüş tünelleme özelliklerine sahiptir. Çoklu atlama özelliği, internet trafiğinizi tek sunucu aksine iki VPN sunucusu üzerinden yönlendirilmesini sağlayan bir özelliktir. Böylece bağlantınızın biri riske girdiğinde diğer bağlantı sayesinde güvende kalmanız sağlanır. Bölünmüş tünelleme hizmeti, hangi uygulamaların VPN korumasına gereksinim duyduğunu ve hangilerinin internete direkt bağlantı sağladığını belirleyen bir özelliktir. Ayrıca NordVPN ile uygulamalar için VPN bağlantılarını zorunlu kılabilir ya da yasaklayabilirsiniz.
NordLocker ve NordPass
NordLocker, NordVPN tarafından geliştirilen bir dosya şifreleme programıdır. Dosya paylaşımları için Dropbox ile entegre olan bu programla şifreli dosyalarınızı güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bununla birlikte, geliştirilmiş bir arayüze sahip olan NordLocker hizmeti, Windows ve macOS cihazlarınızda gerçekleştireceğiniz şifreleme işlemlerini kolaylaştırır. Ayrıca bu hizmetten; NordVPN aboneliğinize ek olarak düşük bir ücret karşılığında faydalanabilirsiniz fakat ücretsiz sürümü de mevcuttur. Ancak ücretsiz sürümde 2 GB sınırı vardır, daha fazlası için ücretli abonelik gerekir. Öte yandan NordVPN, kullanıcılar için NordPass isimli bir şifre yöneticisi hizmeti de sunar.
NordVPN hangi VPN Protokollerini kullanır?
NordVPN, WireGuard’ın bir uygulaması olan NordLynx protokolünü kullanmaktadır. Bu protokol Android, iOS, macOS ve Windows’ta varsayılan olarak yer alır. Bununla birlikte, WireGuard’ın yaygın olarak kullanılmasının sebebi; açık kaynaklı olması ve son teknoloji şifreleme tekniklerini kullanmasıdır. Ayrıca daha hızlıdır.
İlgili: Oyun İçin En İyi VPN’ler!
Sunucular ve konumlar
NordVPN, 59 ülkede birçok sunucuya sahiptir. Bu sunucuların ciddi bir kısmı ABD ve Bileşik Krallık’ta yer almaktadır. Ancak bunun dışında Asya, Avrupa ve Orta Doğu’da oldukça geniş bir sunucu ağına sahiptir. Ayrıca diğer birçok VPN hizmetinin bir sunucu bulundurmadığı Güney Afrika konumunda da hizmet vermektedir. Bununla birlikte dünya çapında 5 bini aşkın sunucu sayısına sahip olan bu VPN hizmetinin, Türkiye’de 8 sunucusu vardır.
Reklamları engelleme, IP adresi ve DNS bilgilerini gizleme
Bu VPN hizmeti, kötü niyetli web sitelerini, istenmeyen reklamları ve botnetleri engelleme özelliğine sahiptir. Bununla birlikte NordVPN, IP adresinizi ve DNS bilgilerinizi sızdırmaz.
İlgili:
- VPN Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
- 2022 İçin En Hızlı VPN’ler!
- En İyi Casus Yazılımdan Koruma Programları!