in

DeFi Nedir? Kaçırılmayacak DeFi Coinleri!

DeFi

Defi Nedir? Kaçırılmayacak DeFi Coinleri!

Şimdi bu içeriğimizde DeFi nedir? Sorusunun cevabına ve gelecek vadeden bazı deFi projelerine değineceğiz. Ancak DeFi nedir? Sorusunun yanında bu içeriğimizin yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatırız. Gelin şimdi DeFi nedir? Sorusunu cevaplayalım!

DeFi nedir?

DeFi, bireysel ve kurumsal herhangi bir üçüncü tarafa gereksinim duymadan, açık kaynak kodlu projelerin geliştirildiği, bir otoriteye bağlılığı bulunmayan; Merkeziyetsiz Finans sistemini ifade eder. Bununla birlikte deFi protokolleri, kullanıcıların hiçbir aracı olmadan birbirlerine borç alıp vermesini, finansal varlıklar üzerinden faiz kazanımı elde etmesini, türev varlıkların takas edilmesini sağlaması bakımından bankaların sunduğu birçok hizmeti merkeziyetsiz bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Avalanche

Avalanche, ölçeklenebilirlik ve hız konusunda blokzincirlerine çözüm sağlayan bir ağdır. AVAX ise bu projeye ait kripto para birimidir. Geliştiriciler ve girişimciler, Avalanche ağının desteğiyle yüksek güvenlikli uygulamalar ve blokzincir ağları oluşturabilirler. Bununla birlikte AVAX, özel ve genel blokzincirlerinin tek bir ağ üzerinde çalışabilmesine olanak tanır. Kullanıcılar, Avalanche aracılığıyla maksimum üç saniye gibi oldukça kısa bir süre içerisinde işlemlerini tamamlayabilirler.

Synthetix

Synthetix, sentetik varlıkların oluşturulması ve aktif olarak kullanılması amacıyla Ethereum ağında geliştirilen bir deFi projesidir. SNX ise projeye ait kripto para birimidir. Bununla birlikte bu proje, kullanıcılara; altın ve hisse senedi gibi çeşitli varlıklara sahip olmasalar da söz konusu bu varlıkların değerine endeksli sentetik varlıklar sunar. Synthetix, bu varlıklara “Synth” adını vermiştir. Böylece kullanıcılar, altına veya itibari bir paraya sahip olmasalar bile bu varlıklara dayalı işlemler gerçekleştirme imkânına sahip olurlar.

AAVE

Aave, Ethereum ağı üzerine inşa edilen bir deFi (merkeziyetsiz finans) projesidir. Önceden “LEND” ismini taşıyan AAVE de bu projenin tokenıdır. Aave projesi, kullanıcıların kripto para birimleriyle borç almalarına ve borç verebilmelerine imkân tanır. Bununla birlikte kripto para borcu almak isteyen kullanıcılar, kendi varlıklarını teminat göstererek likidite havuzundan borç alabilirler. Ancak bunun için faiz öderler. Kripto paralarını borç vermek isteyenler kullanıcılar da sürecin sonunda kripto paralarını faiziyle beraber geri alırlar.

Balancer

Balancer, Ethereum tabanlı olan ve otomatik piyasa yapıcılığı ile likidite havuzu özelliğine sahip bir deFi projesidir. BAL coin ise bu projenin yönetişim tokenıdır. Bu protokol sayesinde kullanıcılar, cüzdanlarında yer alan kripto para birimine göre likidite havuzuna katılabilirler. Kullanıcılar, likidite havuzlarına istedikleri oranda kripto para birimini likidite olarak sağlayabilirler. Ayrıca aynı anda birkaç token çeşidi ile likidite havuzuna katılma hakkına sahiplerdir. Otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak Balancer platformu, kendi kendini yenileme özelliğine sahiptir.

Chainlink

Chainlink, zincir dışındaki verilerin blokzincirlere aktarılmasını sağlayan bir oracle ağıdır. LINK ise bu projeye ait ERC-20 standardı bir tokendır. Blokzincirlerinin dışarıdan veri alabilmesi mümkün değilken bunu oracle teknolojisinin yardımıyla mümkün kılan Chainlink, gelecek vadeden merkeziyetsiz finans projeleri arasında yer alır.

İlgili:

Sorumluluk reddi: Bu sitede yer alan kripto para türleri ve kripto para platformlarıyla ilgili içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Netflix haziran

Netflix Haziran Ayında Yayımlanacak Yeni İçerikler!

titanic

Titanik Filmi ve Az Kişinin Bildiği 10 Gerçek!