in

Bilgisayarınızda Kötü Amaçlı Yazılım Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

bilgisayar

Bilgisayarınızda Kötü Amaçlı Yazılım Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bilgisayarınızda gözlemlemeye başladığınız olumsuz değişikliklerin nedeni, kötü amaçlı bir yazılım olabilir. Bu içeriğimizde: Cihazınızda kötü amaçlı bir yazılımın olduğunu gösteren işaretlere ve bu yazılımlara karşı almanız gereken önlemlere yer verdik.

Bilgisayarınızda Kötü Amaçlı Yazılım Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

1) Tarayıcınız sizi sürekli yönlendiriyorsa

Kullandığınız web tarayıcısı sizi sürekli yönlendiriyorsa, bir sorun olabilir. Yeniden yönlendirmeler her zaman kötü bir niyet barındırmaz ancak siber saldırganların kullandığı yöntemlerden biridir. Örneğin, bir bankanın web sitesine bağlanmak isterken; söz konusu bankanın sitesine benzerlik gösteren sahte bir web sitesine yönlendirilebilirsiniz. Bu nedenle eriştiğiniz web sitelerinin URL adresinin doğru olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bununla birlikte, yeniden yönlendirme saldırısının kaynağı genellikle tarayıcınızda olduğunu fark etmediğiniz uzantılardır. Tarayıcı ayarlarına gidip var olan uzantıları kontrol edin ve izniniz dışında yüklenen uzantıları kaldırın ya da devre dışı bırakın. Ayrıca gereksinim duymadığınız diğer uzantıları da devre dışı bırakmanız daha sağlıklı olacaktır.

2) Sahte antivirüs programı

Bilgisayarınızda sahte antivirüs programı yüklemiş olabilirsiniz. Bu antivirüs programları cihazınıza sızdıktan sonra sahte güvenlik tehdidi sinyalleri vermeye başlar. Daha sonra bu güvenlik tehdidini ortadan kaldırmak için sizden ücret talep eder. Ücretsiz olduğu için bilgisayarınıza indirdiğiniz antivirüs programlarının çoğu, büyük bir risk teşkil eder. Bu nedenle antivirüs programı seçerken dikkatli olun.

3) Karşınıza sürekli çıkan pop-up reklamlar

Bilgisayarınızda gezindiğiniz web sitelerinde birçok reklamla karşılaşıyorsanız ve bu reklamlar her yerde bir şekilde karşınıza çıkıyorsa; cihazınıza reklam yazılımı bulaşmış olabilir. Genellikle para kazanmak amacıyla gösterilen bu pop-up’lar, bilgisayarınıza daha kötü niyetli yazılımların bulaşmasına sebep olabilir. Bu nedenle bu reklamlara kesinlikle tıklamayın.

4) Bilgisayarınız aşırı ısınıyorsa

Bilgisayarınız normalde olduğundan daha fazla ısınıyorsa; kötü niyetli yazılımın CPU’yu ve şarj mekanizmasını normalden fazla çalıştırmasından kaynaklı olabilir. Bununla birlikte bilgisayarınız aşırı ısındıysa kripto madenciliği için kullanılıyor olma ihtimali de mevcut. Detaylar için bu içeriğimize Cryptojacking Nedir? Bu Saldırı Türünden Nasıl Korunuruz? göz atabilirsiniz.

5) Bilgisayarınız normalden daha yavaşsa

Bilgisayarınızın normalden daha yavaş çalışmaya başladığını gözlemlediyseniz, buna sebep olan kötü amaçlı bir yazılım olabilir. Kötü niyetli bu yazılım, bilgisayarınızın işlemcisini fazladan çalıştırdığı için bilgisayarınızın normal işlevleri yerine getirirken zorlanmasına sebep olur.

Bir Güvenlik Paketi Kurun

Saldırılara karşı atabileceğiniz en önemli adım, bir güvenlik paketi oluşturmaktır. Cihazlarınızın fidye yazılımı ve çeşitli virüslere karşı olan güvenliğini artırmak adına; fidye yazılımı koruması ve antivirüs programı gibi önemli güvenlik araçlarından oluşan bir güvenlik paketi oluşturmanız son derece önemlidir. Ancak antivirüs programını seçerken dikkatli olun. Ücretsiz antivirüs reklamlarına kanmayın, hangi antivirüs programını tercih ettiğiniz çok önemlidir. Bununla birlikte en iyi antivirüs programlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili:

İçeriği Oyla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

crunchyroll vrv funimation

2022 En İyi Anime Akış Hizmetleri!

encryption software 2022

En İyi Dosya Şifreleme Programları!